image/svg+xml
image/svg+xml

2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı II. Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Sonuçları

2021-2022 Akademik Yılı Bahar  Yarıyılı II. uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçları açıklanmış olup ilgili programa göre listeler aşağıda belirtilmiştir.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların 17-28 Ocak 2022 tarihleri arasında (28 Ocak 2022 saat 23.59'a kadar) https://form.bartin.edu.tr/lisansustu/lisansustu-uluslararasi-kesin-kayit.html  adresi üzerinden çevrimiçi ön kayıt başvuruları alınacaktır. Belirtilen saat sonrası gelen başvurular kabul edilmeyecektir. 

Davet mektupları eğitim ücretini ve teminat ücretini ödeyen ve ön kayıt başvurusunda bulunarak evraklarını yükleyen adaylara  gönderilecektir.

Evrakların asıllarını şahsen veya vekalet yolu ile teslim etmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacaktır.  15.03.2022 tarihine kadar ervaklarının asıllarını teslim ederek kesin kayıtlarını tamamlayan adaylar 2021-2022 Akademik Yılı Bahar dönemi itabari ile lisansütü eğitim öğretime başlayacaktır.

Mevcut tezli yüksek lisans veya doktora programına kaydı olan öğrencilerin kesin kaydı yapılamamaktadır.

Öğrenim ücreti ve katkı payı ödemeleri T.C. Ziraat ATM'lerinden öğrenci  numarası ile yapılacaktır. Öğrenci numarası UBYS kullanıcı adıdır.  Sonuç maili ile gelen kullanıcı adı ve şifre ile UBYS sistemine giriş yapılarak da öğrenilebilir.

KESİN KAYITTA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN EVRAKLAR

  • Yüksek Lisans Programına başvuranlar için Lisans; Doktora Programına başvuranlar için Lisans ve Tezli Yüksek Lisans mezuniyet belgesinin aslı veya e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi ,
  • Yüksek Lisans Programına başvuranlar için Lisans; Doktora Programına başvuranlar için Lisans ve Tezli Yüksek Lisans not durum belgesinin (mezuniyet transkripti) aslı veya e-devlet üzerinden alınan not durum belgesi ,
  • YDS, YÖKDİL ile YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sonuç belgesi (Doktora programları için son 5 yıl içerisinde alınan puanlar geçerlidir)
  • YÖK tarafından tanınan kurumların düzenlediği sınavlardan alınan Türkçe başarı belgesi (Uluslararası öğrenciler için)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)
  • Evraklarının ayrıca onaylı Türkçe tercüme belgeleri
  • Asıl diploma ve not durum belgelerinin noter veya Türkiye Temsilciliği olması zorunludur.

 
Dönemlik Eğitim Ücreti
Uzaktan Öğreti Tezsiz Yüksek Lisans  2500 TL
Diğer Tüm Programlar 1400 TL
Ayrıca uluslararası öğrencilerin 750 TL teminat ücreti yatırması gerekmektedir. 

Teminat Ücreti Hesabı:  Ziraat Bankası, TR430001000052516096695047  (Sadece teminat ücreti bu hesaba yatırılacaktır. Kesinlikle öğrenim ücretini bu hesaba yatırmayınız.)

Kesin kayıt işlemini tamamlayan adaylardan  Türkçe Dil Belgesi olmayan öğrenciler Türkçe Dil Hazırlık dönemine kaydedilecektir. Bu durumda olan öğrencilerin bir yıl içerisinde en az C1 seviyesinde dil yeterlik belgesi alması gerekmektedir. Yalnızca TÖMER ve Bartın Üniversitesi Türkçe Öğretim ve Uygulama Merkezinden alınan belgeler geçerli olup Üniversitemiz Türkçe Öğretim ve Uygulama Merkezinin sayfasına https://tomer.bartin.edu.tr/iletisim.html adresi üzerinden ulaşabilir  https://veri.bartin.edu.tr/u/tomer_ogrenci_kayit.html?dil=tr  adresinden de Türkçe Dil Kursuna kayıt yaptırabilirsiniz.